Farmaření na jihu

Farmaření na jihu – Poetické okénko

Padesát odstínů pórku aneb jak přežít v divočině:

Když se na záhonech pórek přemnoží,
jistě nás to nesloží.
Ulovte kousků hezkých pár
nakrojte a přiveďte ve var.

Můžete přísady rozličné dodat:
cibuli, slaninu, vajíčko… granát?
Chci říct hrášek zelený!
Ze zahrady právě sklizený.

Trocha mléka či smetany zjemní chuť,
na stole chlebíčku připraven buď!
Jeden talíř – malá porce oběda.
Mlsoun je žaludek! Nezbeda!

😋

Možná to mé básnické střevo nebude úplně slepé! 😅 Schválně, kdo přidá další sloku? Nemusí být na konec, třeba doprostřed, kamkoli. 😉

Chci moc poděkovat za všechny skvělé pórkové recepty! Vlastně mě už roky trápila myšlenka, jak se dá pórek využít v kuchyni, protože u nás doma příliš často nebyl – nevěděla jsem co s ním. Teď už vím, díky!

S Javierem jsme zatím vařili pórkovou polévku, empanadu plněnou směsí s pórkem a sýrem a dneska smažené brambory s restovaným pórkem a klobásou. Dieta pokračuje… 😋